logo

Update Voeding in de Buurt (onderdeel van Beter in de Buurt)

Beter in de Buurt is een co-creatie waar we samenwerken aan een betrouwbare economie en autonome samenleving. Ons uitgangspunt is autonomie: dat je zelf bepaalt hoe je wilt leven, leren en werken. De afgelopen twee jaar hebben we met het kernteam en heel veel andere betrokken mensen ons ingezet voor het bouwen van deze samenleving waar het geluk en welzijn van de mens centraal staat.

In de zomerperiode 2022 hebben wij als kernteam een besluit genomen en alle ingeschreven mensen bij Beter in de Buurt via de mail laten weten dat we als losse co creaties verder naast elkaar blijven bestaan. Waar we eerst bezig waren met het landelijk anders organiseren van de zorg, educatie, voeding en diensten, gaan we dat nu meer decentraal doen.

Om deze reden zal Beter in de Buurt ook niet meer als initiatief bestaan, maar gaan we ieder vanuit onze persoonlijke titel in onze eigen regio het Beter in de Buurt maken. Dat doen we als volgt.

Berber
Nadat ik me sinds juni 2020 heb ingezet voor vrijheid in Nederland kwam ik 5 mei 2021 Paul Hager tegen op een bijeenkomst waar hij vertelde over Zuster in de Buurt. Een prachtig concept, in de praktijk gebracht sinds 2016, wat door te zetten leek naar alle facetten van de samenleving. Daar hebben we bij Beter in de Buurt hard aan gewerkt. Maar wat veel groepen gemerkt hebben de afgelopen maanden is dat bleek dat men nog niet klaar is voor de grote stap naar autonomie. Bij Beter in de Buurt hebben we concepten uitgewerkt waar mensen zelf de schouders onder moeten zetten om het waar te maken. Te veel werd er geleund op de organisatie als een soort tovermiddel en er was te weinig animo om er een succes van te maken. Als oorzaak daarvoor zie ik dat men nog niet genoeg doordrongen is van de noodzaak om de samenleving te reorganiseren. De nood lijkt niet hoog genoeg.
Bovengenoemde reden én het feit dat er nu getornd wordt aan het recht op de vrije artsenkeuze heeft gemaakt dat ik ervoor gekozen heb regionaal te gaan werken in autonomie. Die autonomie is helemaal vanzelfsprekend geworden nu de inspectie  voor gezondheid en jeugd ons artsen van het NTG (Nederlands Telezorg Genootschap) fors beboet voor het genezen van patiënten. Een dergelijke gezagvoering is onmenselijk en onverdraagbaar; daar kies ik niet  voor.
Ik zal mij blijven inzetten bij Gezondheid Noord Nederland  voor een eerlijke open samenleving waarin men vrij kan kiezen en handelen zoals het UVRM laat zien. Daarbij is er samenwerking met Frij Fryslân, Mycells.net, Society 4.0, KVBM en de parallelle samenleving.
Met de regionale insteek van Society 4.0 en de parallelle economie van Ad Broere (die ik als de enige manier zie om uit deze machtscultuur te ontsnappen) werk ik door in Mycells waar de groep Gezondheid Noord Nederland net gevormd is. Ik raad iedere zorgmedewerker aan, die verder wil in een autonome samenleving, zich alvast in te schrijven bij Mycells zodat we straks verder kunnen met zijn allen in het veilige netwerk dat men daar nu bouwt. Heb je ideeën, mogelijkheden, vragen of wat dan ook, sluit je aan.
In de nabije toekomst zal VrijeGezondheid.nl in de lucht zijn waar ik preventieve gezondheidsinformatie  wil delen. Verwacht geen flitsende website want dat is de bedoeling niet ;-).
Ik wens ons allen alle goeds!
Berber Pieksma

Glenn
Ik ben als de Pietje Bell van deze tijd op avontuur om samen met mijn vrienden zoals o.a Charlie van de Angels, Pipi Langkous en De Beer vanuit positiviteit en verbinding aan het licht te brengen Wat is er aan de Hand? En wat kan jij zelf authentiek doen om jouw ideale leven te creëren. Wij FaciliBeren pioniers en andere initiatieven met media en authentieke storytelling. Authentiek, natuurlijk en transpaHand. Volg de avonturen via youtube: Authentiek Media - YouTube.
Als een echte professionele hippie delen wij vanuit onze organisatie WorkLifeBetter educatie, tools en events om jou authentiek te faciliteren om vanuit zingeving jouw ideale (werk)leven te (be)leven en te creëren. Meer weten? Kijk op WorkLifeBetter.
En volg Authentiek Media. We zullen stiekem op spontane momenten aan nieuwsgierige mensen delen wat wij ervaren en weten hoe je zelf vitaliteit, educatie, voeding en wonen autonoom kan organiseren.
OK Doei!:)

Elsje
De afgelopen jaren ging mijn reis van verwondering naar inzicht creëren, naar vechten, naar verbinden om uit te komen op het willen co- creëren van een nieuwe samenleving. Wat er was, laat ik achter me en heb ik heel veel van geleerd. Voor mij is nu echt de tijd rijp om te werken aan die mooie samenleving door middel van het creëren van een plek van waaruit ieder, die daar aan toe is, versterkt kan worden in zijn/haar authentieke creatie-kracht, ontwikkeling en heling. Een plek waar we laten zien hoe die nieuwe samenleving kan zijn; zelfvoorzienend op gebied van voedselvoorziening, warmte, stroom en water. Een plek waar authentiek geëxperimenteerd en gecreëerd mag worden; vanuit liefde, verbinding, oprechtheid, intrinsieke drive, gelijkheid, respect en blijdschap. Het oerspronkelijke leven. Heel graag ondersteun ik ook andere projecten en plekken om zo samen die reis naar een mooie samenleving te kunnen maken. Wil je meer weten? stuur een mail naar elsje@mecologic.nl
It’s mecological!
Me; Elke verandering begint bij jezelf, vanuit intrinsieke motivatie en gedrevenheid.
Co; Co-creatie op weg naar jouw en onze doelen. We doen het samen, werkend vanuit ieders eigen kracht.
Logic; Het is (eco)logisch dat we dat met zorg en oprechte interesse in elkaar en onze omgeving doen, met de tools en hulp die op jouw situatie en omgeving van toepassing zijn.
Liefs, Elsje

Madelon
Als kernteamlid bij Beter in de Buurt heb ik heel veel plezier gehad en geleerd van alle contacten met bewuste mensen en initiatieven door het hele land. Met mensen die ook willen leven en werken op eigen voorwaarden en willen bouwen aan een nieuwe samenleving in allerlei vormen en op allerlei gebied. Zodat het leven weer gaat stromen! Heel inspirerend! Samen met mijn collega’s van Beter in de Buurt, heb ik de kans gehad de vormen van een nieuwe samenleving uitgebreid te onderzoeken en er visies voor ontwikkeld. Een hele mooie reis! Die visies ga ik nu regionaal, in de Zaanstreek en omstreken, faciliteren door de lokale initiatieven te verenigen. Zodat we gezamenlijk een nieuwe toekomst kunnen opbouwen! Woon je in de Zaanstreek/Noord Holland en heb je aanknopingspunten nodig of heb je een vraag? Stuur me een mailtje op zaansknooppunt@gmail.com.
Groeten van Madelon

Nienke
De afgelopen twee jaar heb ik ingezien dat de samenleving anders georganiseerd moet worden en ik voelde dat ik mij daar volledig voor in wil zetten. Met de filosofie van Beter in de Buurt kunnen we die samenleving daadwerkelijk veranderen, door ons vooral te richten op autonomie. Daar geloof ik nog steeds in! Alleen meer om dit vanuit regionaal niveau op te zetten en vervolgens te verenigen. Dat is ook waar ik me nu voor inzet: een autonome plek in de regio Noord/Zuid-Holland waar we voeding, educatie en vitaliteit zelf autonoom creëren. Een plek waar we alle regels als ‘hoe het hoort’ laten gaan en volledig vanuit ons authentieke ik leven. En vooral: een plek waar ons kindje in vrijheid zijn eigen authentieke ik kan ontdekken. Met ons bedrijf WorkLifeBetter richten wij ons ook op autonomie in het werkleven, zodat iedereen zijn ideale (werk)leven kan leven! Nieuwsgierig? Kijk op WorkLifeBetter.
Liefs Nienke

Lost Password